Waarom een fietsclub oprichten?

Zoals jullie zijn wij ook gepassioneerd van het fietsen.

Onlangs zijn we beginnen rijden, hebben we een nieuwe fiets en uitrustingen gekocht.  We zijn solo of met enkele vrienden beginnen rijden.

Momenteel kunnen alleen maar vaststellen dat het fietsen in de lift is, zowel recreatief als sportief.  De Covid-19 crisis heeft dit nog meer in de verf gezet.

Het plezier van het rijden is veelzijdig.

Je kan er een uitdaging in zoeken, een fysieke inspanning, uw uithoudingsvermogen verbeteren, nieuwe regio’s ontdekken maar ook uw sociaal netwerk verbreden.

Gezien het steeds groeiende aantal fietsers in ons entourage en het missen van een goede omkadering om al de onze noden te vervullen, hebben we beslist om een club op te richten, namelijk de Beerschot Cycling Club.  Onze uitvalsbasis is de Royal Beerschot Tennis Hockey Club.

Dankzij deze samenwerking kunnen we gebruik maken van de infrastructuur van Beerschot en ons project verder ontwikkelen. 
De toegang tot de kleedkamers, de bar en het restaurant laat ons toe een ideaal en comfortabel kader te kunnen aanbieden om de sport te kunnen beoefenen.

 

Het Bestuur

Arnaud Deltour: verantwoordelijk voor de ritten, opleiding, events en logistiek

Antoine Ide:  verantwoordelijk voor de goede relatie met de andere sporttakken van Beerschot, sponsoring en de verschillende partners van de club

Alexandre De State: Marketing en social media, visibiliteit van de club, ontwerper tenues,  sponsoring

Laurent De Coster: verantwoordelijk events, ritten, communicatie en administratie

Benoit Dautel: verantwoordelijk events, ritten en kalender

 

CONTACT: cycling@beerschot.org 

 

Wat zijn de doelen van de cycling club?

Het fietsgedeelte:

 • De club engageert zich om 2 x per week een rit te organiseren.  Op woensdag avond en zondag ochtend.
  De deelnemers, in functie van het aantal, zullen in verschillende groepen verdeelt worden om ervoor te zorgen dat iedereen op zijn niveau kan rijden.
  Op het einde van elke activiteit zullen de deelnemers gebruik kunnen maken van de club om te douchen, iets te drinken aan de bar of zelfs iets te eten in het restaurant (mits op voorhand te reserveren)
 • De club zal de leden op de hoogte houden van de verschillende events op de wielerkalender en zal voorstellen om sommige van dichtbij te kunnen beleven (Luik - Bastenaken - Luik, Ronde van Vlaanderen, Philippe Gilbert Cycling Tour,…).
 • De club gaat aan zijn leden de mogelijkheid geven om deel te nemen aan het wielerkampioenschap van Antwerpen.
 • Op termijn, willen we met de club een lang weekend organiseren met de leden om zo enkele legendarische wielerritten te rijden (ontdekking van de Luberon streek met de bekende Mont Ventoux,…).

Het opleidingsgedeelte:

De club zal théoretische sessies organiseren rond het fietsen.
Bijvoorbeeld:

 • De Bio mechanische aanpassingen verbonden aan het fietsen, de kwetsuren die een     wielrenner vaak oploopt en hoe dit vermijden.
 • De voeding en het fietsen
 • De voordelen van een fitting doen van uw fiets
 • Welk materiaal kiezen (fiets, bib shorts, helm,….)
 • Hoe beter worden en nieuwe doelen bereiken

Het teaching gedeelte:

De club gaat een samenwerking aangaan met een professional uit de fietswereld om u de kans te geven te kunnen genieten van zijn advies en coaching om u te verbeteren en nieuwe doelen uit te stippelen en te bereiken.

Tot slot, de Beerschot Cycling Club biedt u niet enkel de gelegenheid om in groepsverband te gaan fietsen maar ook een tool om u te verbeteren en u volledig te kunnen uitleven in de nieuwe discipline.

 

Tot binnenkort op de baan


Het bestuur van Beerschot Cycling Club