Beste spelers, beste ouders,

We hopen dat al onze jeugdspelers het tweede deel van het outdoor seizoen met volle goesting hebben ingezet!

Het einde van dit sportjaar ligt nog ver voor ons, en toch brengen we achter de schermen al stilaan alles in gereedheid voor volgend jaar. Om iedereen wegwijs te maken in de manier waarop de ploegen vorm krijgen, bezorgen we jullie graag volgend overzicht.

Onderbouw: categorie U10-U12

Om te bepalen of je zoon of dochter in de eerste ploeg, dan wel de tweede of derde ploeg zal spelen worden volgende elementen in de weegschaal gelegd: gedrevenheid en talent, uiteraard, maar ook aanwezigheid op trainingen én matches. Daarbij speelt de motivatie van het kind en de ouders een belangrijke rol. 

Tijdens het tweede deel van dit seizoen wordt dit bepaald door het sportief comité: de sportief verantwoordelijke onderbouw, in samenspraak met de coaches, de trainers en de jeugdverantwoordelijke.

Midden juni worden de ploegen bekendgemaakt.

Tenslotte worden alle spelers uit de eerste ploegen van U11 en U12 verwacht deel te nemen aan de voorziene derde training. Ook enkele geselecteerde spelers uit de tweede en derde ploeg worden uitgenodigd om deze derde training te volgen.

 

Bijkomende informatie categorie U9 en U11

In functie van het aantal spelertjes, hun niveau en homogeniteit van de ploegjes, wordt er elk jaar opnieuw door de club afgewogen of deze beide leeftijdscategorieën al dan niet worden ingericht. Weet dus dat de mogelijkheid bestaat dat er volgend jaar geen U9 en/of U11-ploegjes gemaakt worden.

 

Bovenbouw: categorie U14-U19

Ook hier worden de spelers het hele jaar door in het oog gehouden in het kader van de ploegvorming, uiteraard. Criteria zijn, net zoals voor de onderbouw: gedrevenheid en talent, fysieke paraatheid, aanwezigheid en motivatie.

Na de examenperiode in juni organiseren we bovendien extra tussenseizoenstrainingen. Een win-win voor spelers en club: enerzijds kan de opgebouwde examenstress er eens stevig afgedribbeld, gebeerschotjesd of afgeklopt worden, en anderzijds kunnen de laatste puntjes op de -i gezet worden wat de ploegvorming betreft. Deze gebeurt in overleg door het sportief comité: de sportief verantwoordelijke bovenbouw, coaches en trainers en eventueel jeugdverantwoordelijke. Na deze trainingen worden de ploegen bekend gemaakt.

Tenslotte worden ook in de bovenbouw alle spelers uit de eerste ploegen verwacht deel te nemen aan de voorziene derde training. Ook enkele geselecteerde spelers uit de tweede ploeg worden uitgenodigd om deze derde training te volgen.

 

Belangrijk! We merken dat sommige jongeren een hele zomer door trainen om fit en op niveau te blijven. Sommigen, daarentegen laten alles wat opzij liggen. Eind augustus, na de seizoensvoorbereiding, volgt er dus een herevaluatie van de ploegen, met eventuele wijzigingen tot gevolg.

Ook in het tussenseizoen kan er beslist worden om spelers van ploeg te wisselen wanneer ons sportief team een bijzondere inzet/ontwikkeling opmerkt (of net niet…).

 

Belangrijke data voor U14-U19, alvast te noteren in jullie vakantieagenda:

  • Start seizoensvoorbereidingen eerste ploegen (trainingen + oefenmatchen): woensdag 21.8
  • Start seizoensvoorbereidingen tweede ploegen: maandag 26.8

Alle jeugdwedstrijden beginnen op zaterdag 7/9 2024.

Vergeet ons jaarlijks Bee Circus tornooi niet die zal plaatsvinden op zaterdag 31.8

 

We hopen jullie meer inzicht te hebben gegeven in onze manier van werken.
Aarzel niet om ons aan te spreken, te mailen of te bellen bij eventuele vragen.

Maar eerst: full force & volle petrol deel 2 van het outdoor seizoen induiken.

We wensen jullie veel sportieve successen!

 

Vriendelijke groeten,

Het BEE Sportief comité

John Goldberg, Sport Director (johngoldberg10@gmail.com)

Christian Vander Gracht, Sportief verantwoordelijke onderbouw (U7-U12)

Luc De Souter, Sportief verantwoordelijke bovenbouw (U14-U19) (luc.ds@skynet.be)

Gaëlle Ooms, Jeugdverantwoordelijke (U5-U19) (gaelleooms@hotmail.com)

© 2019, website powered by Twizzit.com