We zijn nog maar 9 januari en er is in 2021 al zoveel gebeurd … spijtig genoeg meestal niet in positieve zin. Vanuit de KBHB/VHL/LFH hopen we nochtans echt dat we in 2021 samen met al onze clubs het hockey weer op de rails kunnen krijgen. We willen onze leden opnieuw zoveel mogelijk de kans geven om hun geliefkoosde sport te beoefenen zonder restricties. Hiervoor gaan wij ons 110% inzetten!

Het belooft echter geen gemakkelijke opgave te worden. De regering heeft na het Overlegcomité van gisteren aangekondigd dat er momenteel nog geen versoepelingen komen van de huidige maatregelen, behalve voor rijscholen en rijexamens. De regering wil de evolutie van de cijfers in de komende twee weken afwachten, alvorens verdere uitspraken te doen hierover. Ze voorziet een nieuw Overlegcomité op 22/01, waarna een nieuwe officiële communicatie zal volgen. We hopen op dan ook eindelijk duidelijke perspectieven te krijgen ivm. een progressieve herstart van het hockey vanaf U14.

Het is de vaste intentie van de Federatie om zo snel mogelijk de trainingen en competities weer op te starten voor de verschillende categorieën. We hebben diverse scenario’s en protocollen klaarliggen voor een gefaseerde en veilige herstart van het hockey. We zullen er alles aan doen om de sportbeoefening en de kampioenschappen voor iedere categorie te maximaliseren. Maar we zijn uiteraard gebonden aan de officiële instructies en restricties van de overheid.

Gisteren is er dus geen wijziging gecommuniceerd van deze restricties tov. eind 2020. Daarom kunnen we vandaag enkel nog eens oplijsten wat momenteel WEL mogelijk is voor het hockey:

  • Kinderen van max. 12 jaar oud: trainingen en wedstrijden zijn toegelaten, zonder restricties.
    • trainers moeten ten allen tijde een mondmasker dragen en 1,5m afstand houden
  • Vanaf 13 jaar: beperkte beoefening van hockey
    • in groepjes van max. 4 personen (trainer inbegrepen, indien er een trainer is -> deze moet ten allen tijde een mondmasker dragen en 1,5m afstand houden)
    • zonder contact en met respect voor distancing van 1,5m

We kunnen momenteel niet anders dan geduld uitoefenen en met z’n allen hopen dat we op 22/01 vanuit de regering aanmoedigende perspectieven te horen krijgen voor de sportsector.

Dank voor uw begrip en medewerking!

Met sportieve groet.