R. Beerschot THC biedt KidsTennis aan! Dit wil zeggen dat er nog meer aandacht wordt besteed aan de jonge tennis-Kids onder ons. De groepjes worden ingedeeld volgens een bepaalde kleur, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd, maar vooral met het vaardigheidsniveau. Per kleur stijgt de moeilijkheidsgraad, worden de terreintjes groter en de tennisballen zwaarder. Het voordeel van KidsTennis is dat kinderen zelf een goed beeld krijgen van de vooruitgang die ze boeken. Wie meer info hierover wenst, kan altijd terecht bij het deel KidsTennis op de website van VTV (www.vtv.be ).


Indeling van de groepen/niveau’s

Wit richtleeftijd: 2014

De aanloop naar tennis:
Hier leren de kinderen vele coördinatie oefeningen om zo later sneller te kunnen doorgroeien. Bv: met een bal rollen, om zo later forehand te spelen.

 Blauw richtleeftijd: 2012-2013

Basisvaardigheden tennis:
In deze lessen voor beginnende tennissertjes, leer je de forehand en de backhand spelen op een klein speelveld met daarvoor een zachte aangepaste tennisbal.

Rood richtleeftijd: 2010-2011

Tennisvaardigheden aanscherpen.
Hier gaan we de aangeleerde tennisvaardigheden een beetje verder verfijnen en spelen we met de aangepaste tennisbal op een iets groter speelveld.

Oranje richtleeftijd: 2009

Tennisvaardigheden & wedstrijden.
In deze groep wordt er meer gewerkt naar het tactisch puntjes spelen met een echte opslag en vanaf nu spelen we met een softbal. Het speelveld heeft nu de grootte van een midi-veld.

Groen richtleeftijd: 2008

Op het volledige terrein.
In deze laatste groep wordt er gebruik gemaakt van het hele terrein. De reeds aangeleerde vaardigheden worden hieraan geoptimaliseerd en verder verfijnt.