De voorverkoop van de tickets voor Eurohockey 2019 zijn reeds van start gegaan. Elke speler en speelster aangesloten bij een club, kan met zijn of haar clubcode (voor Beerschot is dat code 702) nu al tickets bestellen. Voor de clubs zijn daar bovendien enkele voordelen aan verbonden: vanaf een aantal aangekochte tickets kan de club een leuk extraatje versieren. Het brede publiek kan tickets kopen vanaf 1 oktober. Ook het totale VIP en hospitality aanbod zal vanaf dan bekend zijn. Via http://www.belfiuseurohockey.com/nl/tickets/


Zes jaar na het EK in Boom, keren de Eurohockey Championships in augustus 2019 terug naar België. Op de nieuwe hockeysite van Wilrijkse Plein in Antwerpen wordt een EK-dorp neergepoot waar de beste zestien Europese hockeyploegen tien dagen lang strijden om de Europese titels. Het wordt een nooit gezien feest voor de Belgische hockeyliefhebbers.
Het was een trotse Serge Pilet, CEO van de Koninklijke Belgische Hockeybond, die de persconferentie dinsdag in het Antwerpse Havenhuis opende: "Een evenement met een dergelijke uitstraling levert natuurlijk een ongelooflijke promotie op voor het hockey. We rekenen bovendien op alle sportliefhebbers, niet alleen de hockeyers, om onze nationale ploegen naar successen te schreeuwen. Wie Europees kampioen wordt, weet zich immers ook meteen verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020."
De Belfius Eurohockey Championships 2019 worden op vrijdag 16 augustus geopend met een ceremonie en meteen daarna de eerste wedstrijd van de Belgian Red Lions. Het tornooi eindigt op zondag 25 augustus met de vrouwenfinale, de mannen spelen hun finale op zaterdagavond. De Belgische hockeyfan wordt verwend: elke avond staat er een match van één van de twee Belgische nationale ploegen op het programma.
Ze zullen de steun ook kunnen gebruiken, want de loting leverde voor beide nationale ploegen stevige concurrentie op in de poulefase. De mannen wacht op de openingsavond al meteen een duel met Spanje, enkele dagen later moeten ze aan de bak tegen Engeland. In poule B zijn Nederland en Duitsland de favorieten. Hun vrouwelijke collega's van de Red Panthers krijgen met Nederland en Spanje ook erg straffe kost voorgeschoteld in de groepswedstrijden.
Belfius is title partner van de Eurohockey Championships 2019. De bankverzekeraar manifesteert zich op die manier nog steviger in het hockey. Mieke Debeerst, Chief Communications & Customer Experience of Belfius Bank & Insurance: "Belfius is als 100% lokaal verankerde speler en als trotse hoofdsponsor van de KBHB zeer fier en verheugd dat het Europees Kampioenschap 2019 in België plaatsvindt. Dit geeft ons de unieke gelegenheid om onze jonge Belgische talenten van dichtbij aan te moedigen. Onze nationale teams hebben immers alles in huis om van dit EK een succesverhaal te maken."
Op het Wilrijkse Plein, naast Antwerp Expo, zal een eventsite verrijzen met een stadion voor 8.000 toeschouwers en alle faciliteiten om supporters en VIP-genodigden in de beste omstandigheden te ontvangen en van absolute topsport te laten genieten. "We verwachten met het EK Hockey een echt topsportspektakel in Antwerpen", aldus Ludo Van Campenhout, schepen voor Sport van de stad Antwerpen. "Bovendien is de organisatie van dit EK in onze stad heel interessant om onze positie als sportstad te behouden en te gebruiken om de hockeysport in Antwerpen verder te laten groeien."
Vandaag is de voorverkoop gestart die uitsluitend aan Belgische clubs en spelers is voorbehouden. Elke speler en speelster aangesloten bij een club, kan met zijn of haar clubcode ( voor Beerschot is dat code 702) nu al tickets bestellen. Voor de clubs zijn daar bovendien enkele voordelen aan verbonden: vanaf een aantal aangekochte tickets kan de club een leuk extraatje versieren. Het brede publiek kan tickets kopen vanaf 1 oktober. Ook het totale VIP en hospitality aanbod zal vanaf dan bekend zijn.